søndag 20. mars 2011

Første Brygg av R.O.S.

Da er R.O.S første øl satt på.
Her er noen bilder fra vår versjon av Nøgen Ø IPA.

Tre kasser fra første brygg, det bygg og humle som følgte med Speidel fra leverandør.

Bestilte fra Petit Agentur på høylandet onsdag og fikk leveransen fredag.
ca 550 kr for alt.

To pakker gjær.

Humle Cascade.

Pale malt

Cara malt.

Munich malt.

Hvete malt

Humle Chinook. 

Speidel guider deg gjennom alle step i prosessen.



Fylder opp med friskt kaldt vann, 20 liter.

Sirkulasjons pumpa ventilere seg selv.

6 Kg malt skal kvernes.









Nøye med å veiingen

Humlen lagt i humleposer.

Montere maltebøtte med sil, duk og kjetting for å holde på plass duken.



Har malten i bøtta.

Fult.

Bare å kvitere når jobben er gjort.



Første fase, 53gr i 5min.

Ser ikke ut som øl !

Andre fase, 63gr.

Litt annen farge.

Tredje fase, 73gr i 30min. 

 Begynner å ligner nå.

Fjerde fase, 78gr i 15min. 

Se der ja.

Ferdig.

Nå må malten fjernes.

Står til av renning i 20min.

Demontering.






Koking i 80min med tilsetting av humle i pose (pellets). til dette ølet tilsatte vi 6 ganger

Gjæren er blandet ut og har 20gr.

Kjøler hurtig med kjøler til 20gr

Tømmer vørteren i bøtta med gjæren.

Restavfall.

Tok av en liter med vørter for å tilsette ved flasking. 
Dette er sukker til gjæren som lager bobler etter korking.

Måler OG etter koking. vi fikk ca 62, (1062)

Vi hadde på en energi måler og brukte 4,18Kwh under hele mesking og koking.

Snart tomt i kokeren. den siste humle posen ligger igjen

None flasker ferdig vasket og står til tørking.